Pages

BISKUT CREAM CHEESE

7.15.2014
BISKUT CREAM CHEESE

BISKUT CREAM CHEESE

Biskut atau makanan yang berasakan keju pasti mendapat perhatian.Rasa keju yang memang lembut sedap itu membawa rasa kepada biskut anda.Jom kita cuba resepi Biskut Cream Cheese.Pasti anda dan anak-anak menggemarinya.

Bahan bahannya

500gm butter
250gm cream cheese
200gm gula halus
350gm tepung gandum
500gm tepung jagung
50gm tepung susu
2 biji kuning telur
1 camca teh Vanilla Essence
250gm(keju Cheddar)..diparut utk hiasan

Cara membuatnya

Satukan butter dan gula dan di pukul.Kemudian masukkan pula kuning telur danesen vanila ke dalamnya.Pukul lagi.
Masukkan pula Cream Cheese,tepung susu dan kedua-dua jenis tepung lagi.
Pastikan anda gunakan tepung jagung dahulu sehingga habis di ikuti dengan tepung gandum.
Uli bahan tersebut hingga sebati.
Terapkan adunan mengikut acuan kegemaran anda.
Taburkan parutan keju keatasnya.
Bakar hingga masak.



No comments:

Post a Comment