Pages

BISKUT KEJU

7.10.2014
BISKUT KEJU

BISKUT KEJU
Biskut yang berasaskan keju pasti sedap.Ianya kerana rasa keju itu sendiri yang membawa kepada keseluruhan rasa biskut yang di buat.Jom share resepi biskut keju nie.Kalau berkesempatan bolehla h di buat untuk stok kuih raya anda.

Bahan bahannya

2 cawan keju, diparut halus
90 gm mentega tanpa garam
½ cawan susu cair
150 gm tepung serba guna
120 gm walnut, dicincang halus
2 camca besar serbuk kari
1 camca teh garam

Cara menbuatnya

 Satukan kesemua bahan dan digaul rata.Tabur sedikit tepung dan bentukan adunan seperti bantal.Simpan di dalam peti sejuk untuk beberapa jam. Kemudian hiris adunan membulat kira-kira 1.25 cm tebal. Susun adunan di atas dulang bakar yang dialas kertas minyak. Bakar 10 minit pada suhu 170'C atau hingga kuning.

Mudah saja.Bolehlah anda cuba untuk raya tahun ini.

No comments:

Post a Comment