BISKUT SUJI
BISKUT SUJI boleh di anggap biskut tradisi di Malaysia.Pasti setiap kali raya ia dihidangkan oleh ibu sejak saya kecil lagi.Jom kita share resepinya.
Bahan bahannya
250 gm mentega
100 gm tepung gandum
2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm gajus, ditumbuk
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara Penyediaan
Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
100 gm tepung gandum
2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm gajus, ditumbuk
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara Penyediaan
Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.
Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. Bakar hingga masak.
Siap sudah biskutnya.Pasti sedap dan enak..Selamat mencuba..
No comments:
Post a Comment