Pages

AGAR-AGAR CENDOL

8.21.2014
AGAR-AGAR CENDOL

AGAR-AGAR CENDOL


Menikmati cendol di kala panas memang mengasyikkan.Lagipula dengan cukup rasa manis dan lemaknya.Apakata cendol tersebut di buat agar-agar.Memang lagi sedap.Anda patut cuba..

Bahan bahannya

1 peket agar-agar
1 cawan air
4 cawan cendul
1 cawan gula pasir
¾ gula merah

4 biji telur
1 biji santan kelapa (ambil 3 cawan santan)

Caranya

Agar-agar direbus bersama 1 cawan air campurkan sekali gula pasir. Cairkan gula merah bersama sedikit air. Kemudian campurkan ke dalam santan. Telur dipukul kemudian campurkan ke dalam santan, kacau rata. Akhir sekali masukkan santan ke dalam rebusan agar-agar. Setelah agar mendidih tuangkan ke dalam acuan. Biarkan sehingga beku.

Resepi yang agak ringkas tapi menikmatinya pasti anda akan puas hati.
Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment