Pages

FERRERO ROCHER AIRTANGAN SENDIRI.

9.15.2014
FERRERO ROCHER AIRTANGAN SENDIRI.



Bagi yang menggemari coklat,FERRERO ROCHER memanglah menjadi coklat yang paling di gemari.Lagipula harganya di pasaran agak mahal.Jom kita cuba buatnya sendiri di rumah.Resepinya di bawah.

Bahan bahannya

250 g butter
150 gula caster
1 biji kuning telur
30 g serbuk roti kuning ( panco breadcrumbs)
100 g badam di kisar halus
100 g tepung jagung
300 g tepung red rose
250 badam cincang di sanggar tanpa minyak
300 g coklat masakan di cairkan
1 biji putih telur

Cara membuatnya

Ayak tepung jagung bersama-sama tepung red rose.
Masukkan badam yang di kisar halus ke dalam tepung dan di gaul rata.
Pukul butter,kuning telur dan gula hingga kembang.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga sebati.
Bulatkan doh sebesar guli.
Celupkan doh ke dalam putih telur kemudian ke dalam badam cincang.
Letakkan di atas dulang pembakar.
Bakar pada suhu 165 'C selama 25 mnt.
Biarkan sejuk dahulu sebelum di salut coklat.
Letakkan bebola ke dalam mangkuk kertas.

Siap sudah Ferrero Rocher anda.Cubalah,mana tahu hasil air tangan anda lebih mantap.Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment