Pages

BADAM MADU.

7.05.2014
BADAM MADU.

BADAM MADU

Menjelang Hari Raya,tentu anda mencari resepi biskut istimewa buat hidangan tetamu yang bakal hadir.Di sini saya kongsikan resepi biskut Badam Madu.Namanya pun agak gah bukan.Jom tengok resepinya.

Bahan bahannya

250 gm mentega 100 gm gula
20 gm susu segar
360 gm tepung
150 gm badam, dicincang halus
5 gm serbuk penaik
Sedikit gula aising untuk hiasan

Caranya

Pukul mentega bersama gula hingga kembang dan lembut. Kemudian anda masukkan madu, susu, tepung, badam dan serbuk penaik.Bahan itu dipukul lagi hingga sebati. Ambil sedikit adunan dan bentukkan seperti bulan sabit. Susun di dalam dulang yang telah dilengser dengan sedikit mentega dan bakar 15 minit pada suhu 180'c. Tabur gula aising pada biskut sebelum dihidangkan.

Cubalah..Tetamu pasti suka akan hasil tangan anda.Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment