Pages

BISKUT KENTANG RANGUP

7.07.2014
BISKUT KENTANG RANGUP

BISKUT KENTANG RANGUP

Biskut nie boleh dikategorikan sebagai biskut moden.Memang sedap sebab ianya rangup.Jom ikuti resepi berikut kalau anda ingin mencuba.

Bahan bahannya

130 g mentega
50 g gula kastor
180n acuan  g tepung gandum
40 g tepung jagung
45 g keropok kentang dikisar
1 biji kuning telur
1/2 sudu esen vanila

Hiasan

Kepingan badam
1 biji kuning telur untuk sapuan

Caranya membutanya

Bahan seperti mentega, gula kastor,kuning telur dan sesn vanila di satukan dan dikacau hingga rata.
Kemudian di masukakan tepung gandum, tepung jagung dan keropok kentang.Campuran di uli hingga sebati.
Canai dan terapkan dengan acuan.Sapu kuning telur di permukaan atas  dan hiasi dengan badam.
Bakar pada suhu 0'C selama 10 - 15 minit.

No comments:

Post a Comment