BISKUT FANCY ICE CREAM
BISKUT FANCY ICE CREAM mempunyai nama yang menarik.Rasanya pastilah menarik juga.Dengan rupa bentuk modennya pasti tetamu tertanya-tanya nama biskut yang anda hidangkan.Jom lihat resepinya jika anda berminat.
Bahan-bahannya
130gm butter
60gm gula icing
160gm tepung gandum
20gm tepung jagung (1 sudu besar penuh)
20gm tpg kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu serbuk penaik
20gm serbuk badam
Cara penyediaannya
Campurkan semua bahan asas untuk membuat doh biskut seperti biasa.
130gm butter
60gm gula icing
160gm tepung gandum
20gm tepung jagung (1 sudu besar penuh)
20gm tpg kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu serbuk penaik
20gm serbuk badam
Cara penyediaannya
Campurkan semua bahan asas untuk membuat doh biskut seperti biasa.
Canai dan terap doh mengikut acuan aiskrim.
Bakar hingga masak.
Setelah masak,celupkan hujung biskut dengan coklat cair.
Taburkan manik gula bewarna.
Untuk topping
cairkan coklat dlm oven
dan letak minyak masak gaul rata
No comments:
Post a Comment